دسترسی سریع

ببینید و بشنوید بيشتر

استاندارد و سفر

سفر به انسان ها کمک می‌کند برای مدتی هرچند کوتاه از دغدغه‌ها و مشکلات زندگی رهایی پیدا کرده و آن‌ها را برای مدت کوتاهی به فراموشی بسپارند. ملاقات با آدم‌های جدید از فرهنگ‌ها، نژادها و زبان‌های مختلف به ما درسی بزرگ می‌دهد که در تمام طول زندگی برایمان مفید خواهد بود. سفر به ما می‌آموزد که فارغ از مدرک  تحصیلی و موقعیت شغلی، این محبت و دوستی و انسانیت است که در نهایت اهمیت دارد و ارزشمند است. از دیدگاه اسلام نیز سفر رفتن برای كسب معرفت و دانش اندوزی و پندگیری از شگفتی‌ های طبیعت و آثار باقی‌مانده از امت‌های گذشته و بهره‌گیری از پیشرفت‌‌های علمی دیگران جهت برآوردن نیازهای جامعه اسلامی نه تنها مطلوب بلكه در برخی موارد لازم و ضروری است.
در این میان صنعت گردشگری، صنعتی رو به رشد و پردرآمد می‌باشد که توجه بسیاری از مسؤلان جوامع مختلف را به خود معطوف کرده است. توسعه صنعت گردشگری، به ویژه برای کشورهای در حال توسعه از اهمیت فراوانی برخوردار خواهد بود. صنعت گردشگری به عنوان یکی از منابع مهم اقتصادی و عاملی موثر در توسعه فرهنگی و اجتماعی جوامع انسانی محسوب می شود. این صنعت ضمن کارآفرینی بسیار گسترده و درآمدزایی بالا موجب نزدیکتر شدن ملل، اقوام و فرهنگ‌ها به یکدیگر شده است. امروزه گردشگری به عنوان یک رویکرد مهم می‌تواند با برنامه‌ریزی اصولی و شناسایی مزیت‌ها و محدودیت‌ها، نقش موثری در توسعه و تنوع بخشی به اقتصاد بر عهده داشته باشد.
یکی از عوامل رشد و توسعه این صنعت، برنامه‌ریزی بهینه امور مربوط به گردشگران در جهت ارائه خدمات مناسب و درخور به آنهاست و در این میان استاندارد‌سازی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. هدف اصلی از استانداردسازی خدمات گردشگری، حفظ حقوق مصرف‌کنندگان و تطابق هرچه بیشتر خدمات ارائه دهندگان خدمت با انتظارات و نیازهای گردشگران است. گردشگری پایدار و پیشگیری از آسیب رساندن به طبیعت نیز در این میان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
ISO استانداردهایی دارد که حامی توسعه‌ی پایدار درگردشگری جهانی و اشتغال‌زایی بیشتر و بهتر هستند.
یکی از استانداردهای جدیدISO  که در سال 2021 چاپ شده، استاندارد ISO 21902 است که الزامات و رهنمودهایی را برای سهولت دسترسی و لذت بردن از گردشگردی توسط افراد در هر سن و با هر مقدار توانایی را ارائه می‌دهد و افرادی را شامل می‌شود که ممکن است با مشکلات دسترسی روبرو باشند یا شرایط خاصی برای دسترسی داشته باشد، مانند افراد دارای معلولیت و افراد مسن.
یکی از بهترین راه‌ها برای تجربه فرهنگ محلی یک کشور، چشیدن طعم غذاهای بی‌نظیر آن است، بنابراین بسیار مهم است که آن را به روشی صحیح حفظ کنیم.  در سال 2021 استاندارد ISO21621 چاپ شد که در آن  الزامات و توصیه‌هایی برای رستوران‌های سنتی در سراسر جهان بیان می‌شود و یکی از اهداف آن حفظ سنت‌هاست، از ظاهر رستوران‌ها گرفته تا نحوه سرو غذا و به گردشگران کمک می‌کند تا انتخاب‌های آگاهانه‌تری در مورد محل خوردن غذا داشته باشند.
از زمان همه‌گیری جهانی (Pandemic)ویروس کرونا بخش گردش‌گری به طور جدی تحت تاثیر آن قرار گرفته است. با توجه به تاثیر مهم گردشگری در اقتصاد، کشورهای جهان نیاز به تعریف و پیاده‌سازی معیارهایی برای کاهش انتشار همه‌گیری جهانی و بهبود اعتماد به گردشگری و خدمات گردشگری، احساس کردند. استاندارد ملی 23026 که با استفاده از استانداردISO/PAS 5643:2021  تدوین شده است الزامات و رهنمودهای پایه برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در صنعت گردشگری را تعیین می‌کند و مکملی برای شیوه‌نامه‌های ملی موجود است. این معیارها به بهبود بخش گردشگری و بازیابی اعتماد مسافران کمک می‌کند.
https://www.iso.org/contents/news/2022/07/trending-in-global-tourism.html

مترجم: زینب عبدویس زاده
کارشناس اداره کل استاندارد خوزستان

 

استاندارد و سفر
1401/5/10 دوشنبه
نسخه قابل چاپ